Задушен ориз с домати и гъби
Необходими продукти:
250 грама гъби
1 голяма глава лук
1 чаена чаша дългозърнест ориз
4 домата
500 милилитра вода
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио на среден огън до омекване (около 5 минути).
Гъбите нарежете на плочки, прибавете към лука и нека и те се приготвят в продължение на 5 минути.
След това в съда изсипете и измития ориз, разбърквайте около минута.
Сложете настърганите домати заедно със сока. Налейте водата и оставете сместа да заври. Когато това стане, намалете температурата до минимум и нека ястието се задушава при затворен капак до готовност на ориза.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ЯНГ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 300 мл.
ОЛ НУТРИШЪН ВЕГАН ГРАХОВ ПРОТЕИН 500 г
НУКС СЪН КОМПЛЕКТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50 50 мл + ЛОСИОН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ 50 мл
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Гъби портобело
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Оризови спагети
- Пържени гъби със сметана и лук
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
Коментари към Задушен ориз с домати и гъби