Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Задушен нахут с картофи, наденица и бекон

Задушен нахут с картофи, наденица и бекон

Задушен нахут с картофи, наденица и бекон - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама нахут
  • 300 грама сурова наденица
  • 200 грама бекон, нарязан фино
  • 4-5 картофа
  • 3 меки домата
  • 50 милилитра червено вино
  • сол, черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • магданоз
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • масло за пържене


Начин на приготвяне:


Накиснете нахута във вода и го сварете. Прецедете и оставете настрана. В тенджера с капак сгорещете маслото и запържете лука, бекона и наденицата. Прибавете доматите, предварително обелени и настъргани.

Сложете щипка захар, за да не киселее ястието. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и червени вино, сложете и дафиновия лист. Обелете, измийте, нарежете картофите на кубчета и заедно с нахута прибавете към сместа.

Сложете капака, намалете мощността на котлона на минимална и оставете ястието да къкри на слаб огън за час, час и половина. Охладете, разсипете порции и поднесете задушеното, украсено с пресен магданоз.

Добър апетит!

Източник: www.valkicocina.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиБотаникаЛайфстайлДиети