Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени свински хапки с лимон и вино

Задушени свински хапки с лимон и вино

Задушени свински хапки с лимон и вино - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм свинско месо, нарязано на кубчета
  • 10 грама пушен червен пипер
  • 10 грама кимион
  • 10 грама черен пипер
  • сол
  • сок от един лимон
  • 60 милилитра червено вино
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 супена лъжица сос барбекю
  • 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци


Начин на приготвяне:


Сложете месото в купа и прибавете черния пипер, червения пипер, солта, кимиона и лимоновия сок. Налейте виното, подправете с барбекю соса и разбъркайте. Оставете месото да се овкуси за час, два в получения сос.

Загрейте зехтин в тиган, запържете лука и прибавете месото. Запържете за 10 минути, сложете капак и задушете хапките на тих огън за 30 минути.

Охладете, разпределете порции и поднесете, гарнирани с картофи или салата.

Добър апетит!

Снимка: www.elrecetariodemari.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиСнимкиАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеИсторияПроизводителиБотаникаДиети