Задушени пилешки дробчета със спанак и вино
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки дробчета
- 2-3 меки домата
- 1-2 глави лук
- 2 моркова
- 100 милилитра червено вино
- 2 дафинови листа
- 150 грама пресен спанак
- сол и черен пипер на вкус
- 5 грама кимион
- олио за запръжка
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и сварете дробчетата. Прецедете ги и заделете една чаена чаша от бульона им. В дълбок тиган запържете нарязани на ситно лук, домати, моркови и подправете със сол, кимион и черен пипер на вкус.
Прибавете карантията, налейте виното, сложете дафиновите листа и спанака. Задушете и оставете сместа да къкри на слаб огън до готовност. Поднесете ястието топло, поръсено с пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: m.sishebo.co.za
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ СПАНАК 500 мл
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Царевична запеканка със спанак
- Запеканка от спанак с яйца
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
Коментари към Задушени пилешки дробчета със спанак и вино