Доматен конфитюр с джинджифил
Необходими продукти:
2 килограма домати (може да използвате зелени)
захар, чието количество да бъде равно на теглото на домати, след като ги бланширате
сок от 1 лимон
2 сантиметра корен джинджифил
Начин на приготвяне:
Налейте 2 литра вода в подходящ съд и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, бланширайте нарязаните на малки кубчета доматите в нея за около 5-7 минути.
След това ги изсипете в гевгир, за да се отцеди излишната течност и ги изтеглете. Изсипете ги в подходяща тенджера (за варене на сладко) и тогава засипете със захар, равна на теглото на доматите.
Прибавете нарязания на кубчета джинджифил и нека всичко заври, като през цялото време разбърквате. Щом сместа кипне, свалете от огъня и оставете да престои така една нощ.
На следващия ден доварете конфитюра, като прибавите към него сока на 1 лимон. Трябва да се приготвя в продължение на 40 минути.
Следва да разпределите сладкото в чисти и сухи бурканчета, покрийте ги с найлоново фолио и нека остане така, докато се охлади напълно.
Вече може да консумирате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЕКЗОТИЧНИ ПЛОДОВЕ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 1 кг
КОНТРОЛ ЛАКС ФОРТЕ КОНФИТЮР 156 г
НовОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР МАРАКУЯ И МАНГО 1 кг
КОНФИТЮР ЗА ДИАБЕТИЦИ РОЗА 340 г
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ПРАСКОВА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Използвайте английска сол за подхранване на чушки, домати и краставици
- Пълнени домати с крема сирене, орехи и препечен хляб
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
Коментари към Доматен конфитюр с джинджифил