Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гювечета от цветно зеле с извара и кашкавал

Гювечета от цветно зеле с извара и кашкавал

Гювечета от цветно зеле с извара и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама карфиол (цветно зеле)
  • 450 грама извара
  • 200 грама заквасена сметана
  • 100 грама кашкавал
  • 1/2 чаена лъжица червен пипер
  • 2 супени лъжици олио
  • зелени подправки, черен пипер, сол
  • вряща вода

 

Начин на приготвяне:

Разделете карфиола на съцветия, които залейте с вряща вода за 5 минути.

Изварата разбийте в блендер, прибавете зелените подправки, които преди това измийте и нарежете ситно. Подсолете, сложете червения пипер и разбъркайте.

Налейте във всяко гювече по 1 супена лъжица олио, разпределете цветното зеле в съдовете, поръсете с червен пипер и след това сложете изварата.

Продължете подредбата в същата последователност, докато се изчерпат продуктите. Най-отгоре намажете със заквасена сметана и изпечете във фурната в продължение на половин час.

След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете ястието във фурната, за да се запече покритието.

Добър апетит!


Източник: babushkinadacha.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитно