Бутер рогчета със спанак, сирена и маслини
Необходими продукти:
- 450 грама бутер тесто
- 120 грама сирене фета
- 120 грама моцарела
- връзка спанак
- 50 грама маслини
- 1 яйце
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Наситнете спанака и маслините, смесете ги с настърганото сирене фета и натрошената моцарела, подправете на вкус и старателно разбъркайте.
Нарежете бутер тестото на триъгълници, в широката част на всеки сложете от плънката и навийте рогчета.
Подредете ги в намазнена тава, по желание може да ги завиете, за да се получат кръгове.
Намажете повърхността им с разбито яйце и ги изпечете във фурната, докато се зачервят (около 15 минути).
Рогчетата са вкусни и топли, и студени.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Захарни бутер кифлички
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Спаначени бутер рулца с рикота
- Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
- Кифлички с кисело мляко и стафиди
- Сладки бутер пити с кайсиев пълнеж, мед и канела
- Домашни закуски-охлювчета с масло и пудра захар
- Бутерки с царевица и моцарела
- Кифлички със сирене
Коментари към Бутер рогчета със спанак, сирена и маслини