Брускети с дип от риба тон и крема сирене
Необходими продукти:
- 1 консерва от 400 грама риба тон
- 1/2 чаена чаша нарязан на тънко лук
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици наситнен див лук
- 1 супена лъжица каперси
- 1 чаена лъжица лимонова кора
- 2 1/2 супена лъжица сок от лимон
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1/2 чаена лъжица сол
- 220 грама крема сирене
- 4 филии пълнозърнест хляб
Начин на приготвяне:
Разбъркайте рибата тон, лука, зехтина, дивия лук, лимоновата кора и сок, каперсите, подправките.
Намажете филиите хляб с крема сиренето и отгоре разпределете рибната плънка. Поръсете с малко див лук и сервирайте.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realsimple.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Салата от риба тон с домати и царевица
- Брускети с рикота и гъби
- Пастет от риба тон с каперси за 3 минути
- Картофена тортиля с риба тон и зеленчуци
- Сос от риба тон с домати (за макарони)
- Пица с риба тон, лук и моцарела
- Дългозърнест ориз с риба тон, чили и лук
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
Коментари към Брускети с дип от риба тон и крема сирене