Лесни двойни сладки с малинов пълнеж

Необходими продукти:
- 1 яйце
- по 2/3 чаена чаша олио и захар
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжица хлебна сода
- малиново сладко
Начин на приготвяне:
Преди да се заемете с направата на тестото, включете на 180 градуса фурната, за да се загрява междувременно.
Разбъркайте яйцето със захарта, налейте олиото, прибавете брашното със содата. По желание може да сложите настъргана кора от лимон/портокал или ванилия.
Замесете тесто, от него оформете топчета, големи колкото орех, подредете ги в тава върху лист пергаментова хартия и изпечете за 10 минути.
Извадете готовите сладки, изчакайте да се охладят и слепете по две с малиново сладко.
В случая за измерване на количествата на продуктите е използвана чаена чаша, но тя може да се замени с друг съд с различен обем, важното е определянето на дозите на съставките да се прави с един и същи съд, пък било то и малка чашка за кафе.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Маслени сладки със заквасена сметана
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
- Сладки Орехчета с плънка от кондензирано мляко
- Сладки с орехи пекан
- Бели сладки с авокадо
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Испански сладки с бадем
- Сладки с кокос, орехи и шоколад
- Какаови сладки с фъстъчено масло и овесени ядки
Коментари към Лесни двойни сладки с малинов пълнеж