Лесни гофрети на грил тиган

Необходими продукти:
- 230 грама брашно (самонабухващо)
- 2 1/2 чаени лъжици бакпулвер
- щипка сол
- 2 яйца
- 350 милилитра прясно мляко
- 90 грама масло, разтопено и охладено + още за намазване
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
Яйцата, млякото и маслото разбъркайте и след това смесете с брашното.
Намажете с масло квадратен грил тиган. След като маслото се стопли излейте половината от тестото и печете за 5 минути. Когато изтече времето, гофретата би трябвало да се отлепя лесно - пробвайте с шпатула.
Обърнете гофретата - най-лесно би ви било, като поставите чиния върху тигана и го обърнете отгоре, така че тя да падне на него, след което да върнете в тигана с неопечената страна надолу.
Следва да изпечете на грил тигана за още 5 минути, след което да прехвърлите в чиния.
По същия начин опечете и втората гофрета.
Всяка разрежете на 4 и сервирайте с любим топинг.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Коментари към Лесни гофрети на грил тиган