Домашен шоколад с боровинки, кайсии, джинджифил и шоколадови парченца

Необходими продукти:
- 375 грама бял шоколад
- 375 грама млечен шоколад
- 100 грама сушени червени боровинки
- 40 грама стафиди
- 75 грама сушени кайсии, нарязани на ситно
- 100 грама захаросан джинджифил, нарязан на ситно
- по 100 грама шоколадови капки - бели и кафяви
Начин на приготвяне:
Застелете две квадратни тави със страни 20 сантиметра пекарска хартия.
Натрошете по 300 грама от белия и млечния шоколад в две отделни купички и ги разтопете над вряща вода.
Излейте шоколадите двете тавички - белия в едната, кафевия в другата.
Разтопете в две купички останалите 75 грама шоколад. С белия направете мрежа по млечния шоколад, а с кафевия по белия, като с помощта на клечка, направите различни шарки. Поръсете и двата шоколада с боровинки, стафиди, кайсиите и джинджифила, а накрая поръсете с различни шоколадови капки за още по-шоколадов вкус.
След като шоколадите се охладят и втвърдят отново ги разрежете с нож.
Разпределете шоколадите между различни кутии и подарете на близките си.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Домашен шоколад с боровинки, кайсии, джинджифил и шоколадови парченца