Домашен шоколад с боровинки, кайсии, джинджифил и шоколадови парченца
Необходими продукти:
- 375 грама бял шоколад
- 375 грама млечен шоколад
- 100 грама сушени червени боровинки
- 40 грама стафиди
- 75 грама сушени кайсии, нарязани на ситно
- 100 грама захаросан джинджифил, нарязан на ситно
- по 100 грама шоколадови капки - бели и кафяви
Начин на приготвяне:
Застелете две квадратни тави със страни 20 сантиметра пекарска хартия.
Натрошете по 300 грама от белия и млечния шоколад в две отделни купички и ги разтопете над вряща вода.
Излейте шоколадите двете тавички - белия в едната, кафевия в другата.
Разтопете в две купички останалите 75 грама шоколад. С белия направете мрежа по млечния шоколад, а с кафевия по белия, като с помощта на клечка, направите различни шарки. Поръсете и двата шоколада с боровинки, стафиди, кайсиите и джинджифила, а накрая поръсете с различни шоколадови капки за още по-шоколадов вкус.
След като шоколадите се охладят и втвърдят отново ги разрежете с нож.
Разпределете шоколадите между различни кутии и подарете на близките си.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ ШОКОЛАДОВА ГРАНОЛА 320 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни шоколадови пуканки
- Бърз сладкиш Страчатела
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Бананови бонбони с шоколадова глазура
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
Коментари към Домашен шоколад с боровинки, кайсии, джинджифил и шоколадови парченца