Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашен шоколад с боровинки, кайсии, джинджифил и шоколадови парченца

Домашен шоколад с боровинки, кайсии, джинджифил и шоколадови парченца

Домашен шоколад с боровинки, кайсии, джинджифил и шоколадови парченца - изображение

Необходими продукти:

  • 375 грама бял шоколад
  • 375 грама млечен шоколад
  • 100 грама сушени червени боровинки
  • 40 грама стафиди
  • 75 грама сушени кайсии, нарязани на ситно
  • 100 грама захаросан джинджифил, нарязан на ситно
  • по 100 грама шоколадови капки - бели и кафяви

Начин на приготвяне:

Застелете две квадратни тави със страни 20 сантиметра пекарска хартия.

Натрошете по 300 грама от белия и млечния шоколад в две отделни купички и ги разтопете над вряща вода.

Излейте шоколадите двете тавички - белия в едната, кафевия в другата.

Разтопете в две купички останалите 75 грама шоколад. С белия направете мрежа по млечния шоколад, а с кафевия по белия, като с помощта на клечка, направите различни шарки. Поръсете и двата шоколада с боровинки, стафиди, кайсиите и джинджифила, а накрая поръсете с различни шоколадови капки за още по-шоколадов вкус.

След като шоколадите се охладят и втвърдят отново ги разрежете с нож.

Разпределете шоколадите между различни кутии и подарете на близките си.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиИсторияВидеоЛюбопитноХранене при...ЛеченияАлт. медицинаСпортДиетиЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители