Гръцка картофена салата

Необходими продукти:
- 12 червени картофа
- 1/4 чаена чаша нарязан зелен лук
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша винен оцет
- 1 1/2 чаена лъжица свеж лимонов сок
- 1/2 чаена лъжица сол, чесън и лук на прах, черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сушен риган и розмарин
- 1/4 чаена лъжица захар
- 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите сварете в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете и оставете да се охладят за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите на едро и към тях добавете нарязан зеления лук.
Останалите подправки комбинирайте, а накрая към тях прибавете оцета и олиото. Разбъркайте и полейте картофите. Добре разбъркайте, за да се овкусят всички резени и сервирайте веднага. Задължително е да овкусите салатата непосредствено преди сервиране, иначе рискувате да се загуби вкусът и аромата и ще се наложи повторно да овкусявате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена салата с миди и лимон
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Салата от картофи, зелен боб и песто
- Салата Кампера
- Новогодишна желирана салата
- Картофена салата с яйца, сметана и пресен чесън
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата със сладък лук, маслини и червен пипер
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Новогодишна салата ЗМИЯ
Коментари към Гръцка картофена салата