Гигантска шоколадова бисквита

Необходими продукти:
- 220 грама брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица сода бикарбонат
- 220 грама безсолно масло, разтопено и охладено
- 120 грама кафява захар
- 150 грама кристална захар
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 2 яйца, разбити
- 100 грама шоколадови капки – микс млечни и черен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, содата бикарбонат и солта.
Разбийте с миксер двата вида захар с екстракта от ванилия и маслото за около 5-10 минути, докато получите пухкава бледожълта смес.
Сложете яйцата и отново разбъркайте, да се комбинират.
Прибавете сухите съставки на части и бъркайте.
Добавете половината от шоколадовите капки.
Сложете тестото в тавичка с размер около 20 сантиметра с тавичка за печене и замразете за 15 минути.
Междувременно загрейте фурната на 150 градуса.
По-голяма тава застелете с хартия и сложете бисквитата в центъра – няма нужда да я притискате или оформяте. Печете я за 35-40 минути, като след първите 20 минути извадете бисквитата и я поръсете с отделените шоколадови парченца, след което допечете до готовност.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: buzzfeed.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Бисквитки от овесени ядки с мед и парченца орехи
- Сладки гъбки
- Овесени бисквити с парченца шоколад
Коментари към Гигантска шоколадова бисквита