Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки 8 тайни на перфектните бисквити с масло

8 тайни на перфектните бисквити с масло

от 10 окт 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
8 тайни на перфектните бисквити с масло - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Въпреки че е не е голяма философия, приготвянето на перфектните маслени бисквити все пак има своите тайни. Често, когато ги приготвяте, не постигате желания ефект - или остават на топка и не се сливат в тавата, или пък губят формата си, ако сте решили да им придадете такава.

Най-важните неща са:

  • Следвайте рецептата.
  • Загрейте фурната.
  • Не отваряйте фурната по време на печенето. Недейте, сериозно!

Ето ги и триковете.

1. Не намазнявайте тавата

Повечето съвременни фурни идват с ниска тава, специално пригодена за приготвянето на бисквити. Грешката обаче, която много хора допускат е, да я намазняват. Това е причината и много често бисквитите да се слеят и да се превърнат в една голяма бисквита. Намазняването по принцип е предпоставка в бъдеще бисквитите да залепват, да губят формата си, да се разтичат. Затова, ако сте решили да правите маслени бисквити и имате стара тава, използвайте силиконова подложка или хартия за печене. Или си купете нова тава, в която никога не слагайте мазнина.

2. Използвайте светла тава

8 тайни за перфектни бисквити

Хубаво би било, ако можете да използвате светла тава (макар че в повечето случаи, тя е черна, но говорим за идеалния вариант). Печенето на бисквити в тъмни тави изисква малко повече опит, тъй като черният цвят поглъща много повече топлина и това е причината печените бисквити в такива тави да изгарят по-бързо. Но пък спасението отново е в подложката, която може да неутрализира донякъде този ефект.

3. Измервайте правилно продуктите (най-вече брашното)

Неведнъж сте чували със сигурност, че в сладкарството мерките са най-важни. Това не е просто мит, който се разнася от уста на уста. Много често рецептите са изписани в чаши вместо в грамове, което увеличава възможността да добавите около 30% повече брашно, отколкото се изисква в рецептата. По стандарт 1 чаша съдържа 130 грама брашно, така че използвайте кантара вместо чашите.

4. Оставете маслото на стайна температура за 15 минути

масло

Петнадесет минути! Не повече, не по-малко! Ако маслото е твърде студено, бисквитите ще са много ронливи и сухи. Ако е прекалено топло, то резултатът накрая отново няма да ви хареса - бисквитите ще са тежки и мазни, а не пухкави. Оставянето на маслото за 15 минути на стайна температура ще ви осигури приготвянето на перфектни бисквитки.

5. Използвайте висококачествено масло

Бисквитите са десерт, така че се предполага, че няма да изяждате огромни количества от тях наведнъж, затова си позволете използването на качествено масло. Маргарин, олио или смес между масло и маргарин не са опции - използвайте възможно най-качественото масло. Когато в него има добавена твърде много вода, това ще развали консистенцията на бисквитите и те ще се разлеят много, затова използвайте масло с под 16% вода в него.

6. Работете внимателно и бързо с тестото

тесто

Много е важно да не прекалявате с пипането и премесването на тестото. Когато е готово за разточване, бъдете прецизни, работете с голямо парче, което разточете докрая равномерно. Така остатъците след изрязване с форми ще са малко, което намалява шанса да имате много провалени бисквити.

Друго, което може да направите по време на разточването е, да поръсите плота с пудра захар, вместо с брашно (или какао за шоколадови бисквити), защото излишното брашно и прекаленото премесване ще направят бисквитите много твърди.

7. Не въртете тавата

Във фурните има различни точки, където топлината е по-силна и се изкушаваме да завъртим тавата, за да компенсираме разликите. Проблемът е, че бисквитите се приготвят за около 10 минути, при което, когато отворите фурната на половината време, то цялата топлина ще излезе, а време тя да се възстанови - няма. В резултат, бисквитите не покафеняват и не се надуват равномерно.

Затова е по-добре да ги изпечете за определното време, без да отваряте фурната.

8. Използвайте решетка за охлаждане

охлаждане на бисквитите

Оставянето на бисквитките върху горещите тави продължава да готви, което надали искате. Освен това след известно време ще започнат да образуват влага под себе си, докато подреждайки ги върху решетка, въздухът може спокойно да циркулира около тях. След като изкарате бисквитките от фурната, изчакайте не повече от 2-3 минути и ги подредете върху решетка (важно е да изчакате кратко, защото след като излезнат от фурната са твърде меки). Ако не разполагате с решетка, застелете с кухненска хартия плота и подредете бисквитките там, като често размествате местата им, като ги отделяте от хартията.

Източник:

thespruceeats.com

Още по темата:
  • Коледни сладки с канела, масло и ядки Коледни сладки с канела, масло и ядки
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Канелени сладки с мед Канелени сладки с мед
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
2.50лв. / 1.28 €

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
4.20лв. / 2.15 €

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г

Коментари към 8 тайни на перфектните бисквити с масло

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте 8 тайни на перфектните бисквити с масло
    www.framar.bg 
    на 15 December 2025 в 06:01
    Коментирайте "8 тайни на перфектните бисквити с масло"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Коледни сладки с канела, масло и ядки
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Канелени сладки с мед
  • Хрупкави маслени бисквити с ванилия
  • Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
  • Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
  • Коледни сладки бисквити с парченца сушени плодове
  • Бадемови сладки без брашно
  • Морковени бисквити
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лечение на тромбоцитопенияЛечение на тромбоцитопения

Лечение на тромбоцитопения

от 12 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 4 дни, 17 часа и 1 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 44 дни, 18 часа и 58 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НИВЕА ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ МЕД РИПЕЪР 4.8 г

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30% 50 мл АПИОРГАНИК

ЕЛ КОМПРА ТРИБУЛУС капсули * 180

СПИРТ КАМФОРОВ 10% 100 мл. ГАЛЕН ФАРМА

ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА ЖЕНСКА ГРИЖА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:13:47

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:12:18

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:10:32

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: Гинка Николаева от 12 дек 2025г. в 16:51:10

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: Д.А. от 12 дек 2025г. в 16:08:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival