Яйчена салата с чесън, лук и крутони

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 30 грама крутони
- 1 глава стар лук
- 1 морков
- 25 милилитра растителна мазнина
- 2 супени лъжици майонеза
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, обелете ги, когато се охладят. Моркова настържете, лука нарежете на ситни кубчета.
Задушете двата зеленчука до омекване. Бъркайте, като внимавате да не ги прегорите.
След това прехвърлете в купа.
Добавете яйцата, които преди това сте нарязали на малки парченца.
Следва настърганият (или намачкан) чесън.
Крутоните.
Подправете с майонеза. Подсолете на вкус.
Разбъркайте и салатата е готова.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Новогодишна желирана салата
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Новогодишна салата ЗМИЯ
- Яйчена салата с репички, заквасена сметана и горчица
- Яйчена салата с шунка, гъби и рукола
- Великденски пиленца от яйца
- Многопластова салата с яйца и рулца от раци
- Музикална салата с риба, яйца и кашкавал
Коментари към Яйчена салата с чесън, лук и крутони