Яйчена салата с чесън, лук и крутони
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 30 грама крутони
- 1 глава стар лук
- 1 морков
- 25 милилитра растителна мазнина
- 2 супени лъжици майонеза
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, обелете ги, когато се охладят. Моркова настържете, лука нарежете на ситни кубчета.
Задушете двата зеленчука до омекване. Бъркайте, като внимавате да не ги прегорите.
След това прехвърлете в купа.
Добавете яйцата, които преди това сте нарязали на малки парченца.
Следва настърганият (или намачкан) чесън.
Крутоните.
Подправете с майонеза. Подсолете на вкус.
Разбъркайте и салатата е готова.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Най-вкусната яйчена салата
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Салата с пъдпъдъчи яйца и маслини
- Новогодишна желирана салата
- Великденски пиленца от яйца
- Салата от кашкавал, кисели краставички и яйца с чесън и майонеза
- Яйчена салата с царевица, маслини и пилешко
Коментари към Яйчена салата с чесън, лук и крутони