Яйчена салата с морков, зелен лук и майонеза
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1/2 червена чушка (сладка)
- 1 среден морков
- 3 пера пресен лук
- по 2 супени лъжици майонеза и сметана (заквасена)
- 1 супена лъжица каперси
- прясно смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата в продължение на 6 минути. След това ги прехвърлете в съд със студена вода и ги обелете, когато се охладят.
Нарежете ги на дребни кубчета, сладката чушка по същия начин, зеления лук накълцайте ситно, моркова настържете едро.
Изплакнете каперсите, за да се отстрани солта от тях, нарежете ги.
Сложете рендосания морков в салатиера, добавете останалите зеленчуци и каперсите. Овкусете със сметаната и майонезата, разбъркайте старателно.
Накрая изсипете и яйчените кубчета в салатата подправете отново и разбъркайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Най-вкусната яйчена салата
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Салата с пъдпъдъчи яйца и маслини
- Яйчена салата с топено сирене и зелен лук
- Великденски пиленца от яйца
- Великденска салата с картофи и яйца
- Многопластова салата с яйца и рулца от раци
- Салата от краставици и яйце със сусам и майонеза
Коментари към Яйчена салата с морков, зелен лук и майонеза