Шоколадов чийзкейк

Необходими продукти:
300 грама шоколадови вафли
50 грама масло
1,5 чаша захар
1 с. л. захар
500 грама тъмен шоколад
500 грама извара (с масленост не по-малко от 4%)
¾ чаша сметана (масленост 22%)
4 яйца
2 с. л. како на прах
Начин на приготвяне:
Натрошете вафлите и ги смесете с маслото (на стайна температура). Изсипете сместа в съд и печете в продължение на 5 минути при 200 градуса.
Смесете изварата (предварително я минете през сито) с 1,5 чаша захар и какаото. Разбъркайте добре. Добавяйте яйцата едно по едно и разбивайте хубаво.
Разтопете 300 грама от шоколада на водна баня. Към него прибавете сместа с изварата и разбъркайте добре.
Поставете получената смес във фурна, загрята на 180 градуса и оставете да се пече 55 минути.
След като извадите от фурната, оставете чийзкейка да изстине и го сложете в хладилника за 1 нощ.
На следващия ден разтопете останалите 200 грама шоколад отново на водна баня и към него добавете 1 с. л. захар. Когато захарта се разтопи, прибавете и сметаната. Разбъркайте добре. Свалете шоколада от котлона и оставете да изстине малко. След това с него намажете чийзкейка и отново го върнете в хладилника за 1 час.
Десертът се сервира на стайна температура.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Без какво не могат жените?
Коментари към Шоколадов чийзкейк