Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов терин с мус и глазура

Шоколадов терин с мус и глазура

от 17 яну 2014г., обновено на 14 окт 2019г.
Шоколадов терин с мус и глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За блата:

  • 225 грама захар
  • 125 грама какао
  • 5 яйца (отделете жълтъците от белтъците)

За муса:

  • 200 милилитра високомаслена сметана
  • 125 грама черен шоколад
  • 125 грама масло
  • 3 яйца (отделете белтъците от жълтъците)
  • 125 грама захар
  • 50 грама какао

За шоколадовата глазура:

  • 275 грама черен шоколад
  • 125 милилитра прясно мляко
  • 65 грама масло
  • 70 милилитра сметана с висока масленост

Начин на приготвяне:

Основата

Разбийте белтъците на пухкава пяна и без да спирате разбиването добавете половината от захарта на части (трябва да се получи лъскава гъста маса). Жълтъците разбийте с останалата захар, докато се получи пухкав крем. Към него добавете какаото, 1/4 от белтъците и разбъркайте до еднородност. След това старателно сложете и останалото количество от разбитите белтъци, бъркайки сместа отдолу нагоре.

Подмажете с масло тава с размери около 40 х 30 (20) см, застелете дъното й с хартия за печене, изсипете "тестото" и заравнете повърхността. Изпечете блата във фурната при 170 градуса в продължение на около 30 минути (трябва да започне да "пружинира", когато го натиснете с пръсти) и оставете да изстива. Когато това стане, прехвърлете в друг съд блата, обръщайки го и отстранете хартията.

Мусът

Разтопете шоколада с маслото на водна баня, разбъркайте, за да се получи гладка маса, свалете от котлона и добавете какаото. Разбийте жълтъците до бяло заедно с половината от захарта и добавете към шоколадовата смес. Сметаната разбийте в отделен съд до получаването на плътна пяна.

Белтъците разбийте до пухкава пяна, постепенно добавете останалата захар на части и разбийте до "твърда" пяна. Изсипете я при шоколадовия крем, добавете и сметаната.

Разрежете блата на пластове, заделете 1 от тях. Останалите разположете в тавата така, че да покрият дъното и стените на съда. Изсипете шоколадовия мус във формата, притиснете го леко, а върху него сложете отделения пласт тесто. Увийте тавата с фолио и приберете в хладилника за 3 часа.

Глазурата

Смесете млякото и сметаната, нека комбинацията да заври. Сложете в купа шоколада и маслото и вливайки горещата течност, разбъркайте добре, за да се разтопят продуктите и да се получи гладка и еднородна консистенция. Оставете глазурата да се втвърди на стайна температура, след което с нея намажете охладения терин (обърнат върху дъска) равномерно от всички страни. Приберете десерта отново в хладилника, докато глазурата стегне напълно.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши) Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
  • Шоколадов крем за торта (2 варианта) Шоколадов крем за торта (2 варианта)
  • Шоколадов мус с мента и натрошен карамел Шоколадов мус с мента и натрошен карамел
  • Мус от бял шоколад с Бейлис Мус от бял шоколад с Бейлис
0.0/5 0 оценки

Коментари към Шоколадов терин с мус и глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадов терин с мус и глазура
    www.framar.bg 
    на 16 September 2025 в 20:27
    Коментирайте "Шоколадов терин с мус и глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
  • Шоколадов крем за торта (2 варианта)
  • Шоколадов мус с мента и натрошен карамел
  • Мус от бял шоколад с Бейлис
  • Бейлис шоколадов мус
  • Френски шоколадов десерт
  • Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао
  • Експресен млечен шоколадов мус
  • Троен шоколадов мус
  • Веган шоколадов мус с кокосово мляко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Организмът не усвоява всички протеини по един и същи начинОрганизмът не усвоява всички протеини по един и същи начин

Организмът не усвоява всички протеини по един и същи начин

от 16 сеп 2025г.Прочети повече
Свързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабетСвързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабет

Свързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабет

от 16 сеп 2025г.Прочети повече
„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора

„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора

от 16 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 19 дни, 4 часа и 50 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 62 дни, 7 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФИКСИРАЩ КОЛАН ЗА РАМЕНЕН ПОЯС модел 4075 размери XS, S, M, L

МАГХЕРБС ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН C сироп 220 мл

НАКИТНИК модел 2081 универсален размер

БИОДЕРМА ПИГМЕНТБИО КОМПЛЕКТ ИЗСВЕТЛЯВАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 40 мл + ИЗСВЕТЛЯВАЩ НОЩЕН КРЕМ 50 мл

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 250

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 17:03:12

КСАРЕЛТО таблетки 20 мг * 28 BAYER

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 17:01:37

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: Mariq Rainova от 16 сеп 2025г. в 16:38:18

7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 16:27:40

КСАРЕЛТО таблетки 20 мг * 28 BAYER

Коментар на: Здравейте от 16 сеп 2025г. в 15:59:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival