Шоколадов мус с грис и прясно мляко
Необходими продукти:
- 1 литър прясно мляко
- 100 грама шоколад (млечен или горчив - по избор)
- 100 грама грис
- 150 грама захар
- 2 чаени лъжици ванилова захар
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Сложете млякото да заври.
Добавете към него шоколада и разбъркайте добре, за да се разтопи.
След това, бъркайки непрекъснато, изсипете гриса (на тънка струя).
Идва ред на двата вида захар, сложете и тях и оставете всичко да се вари на слаб огън до сгъстяване (около 5 - 7 минути).
Нека кремът се охлади и добавете маслото.
Разбийте хубаво.
Разпределете муса в подходящи формички, чашки или друго и приберете в хладилника за 3 - 4 часа.
Готовия десерт може да поръсите с настърган шоколад.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Шоколадов мус с грис и прясно мляко