Шоколадов мус с грис и прясно мляко
Необходими продукти:
- 1 литър прясно мляко
- 100 грама шоколад (млечен или горчив - по избор)
- 100 грама грис
- 150 грама захар
- 2 чаени лъжици ванилова захар
- 1 супена лъжица масло

Начин на приготвяне:
Сложете млякото да заври.

Добавете към него шоколада и разбъркайте добре, за да се разтопи.

След това, бъркайки непрекъснато, изсипете гриса (на тънка струя).

Идва ред на двата вида захар, сложете и тях и оставете всичко да се вари на слаб огън до сгъстяване (около 5 - 7 минути).

Нека кремът се охлади и добавете маслото.

Разбийте хубаво.

Разпределете муса в подходящи формички, чашки или друго и приберете в хладилника за 3 - 4 часа.

Готовия десерт може да поръсите с настърган шоколад.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Баварски крем с бял шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов мус с бита сметана
- Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао
- Шоколадов мус с авокадо и портокали
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Шоколадов терин с мус и глазура
- Шоколадов мус с чили
Коментари към Шоколадов мус с грис и прясно мляко