Шоколадов крем с парченца пресни ягоди и пудра захар
Необходими продукти:
- 100 грама ягоди (пресни)
- пудра захар на вкус
- 250 грама кисело мляко (натурално)
- 100 грама течна сметана с масленост не по-ниска от 30%
- 100 грама шоколад (млечен)
Начин на приготвяне:
Начупения на парчета млечен шоколад разтопете на водна баня, след което на тънка струя влейте в него течната сметана, разбъркайте малко и прехвърлете сместа в съда на блендер.
Разбийте, за да получите хомогенна смес, и тогава добавете киселото мляко. Разбийте отново.
Разпределете крема в десертни купички и ги поставете във фризера за половин час, докато кремът стегне.
Поднесете с парченца пресни ягоди и пудра захар.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
Коментари към Шоколадов крем с парченца пресни ягоди и пудра захар