Шоколадови бомбички с мус от ягоди

Необходими продукти:
- 400 грама кувертюра от бял шоколад
- 300 грама крем маскарпоне
- 200 грама крема сирене
- 50 милилитра течна сладкарска сметана
- 100 грама пудра захар
- 2 супени лъжици ягодов конфитюр
- 100 грама пресни ягоди
- 100 грама мюсли
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада и с помощта на апликатор я разстелете върху кръгли форми за мъфини или мини кексчета и охладете.
В купа смесете маскарпонето, крема сиренето, пудрата захар, сладкарската сметана и разбъркайте до еднородност. Отделете част от сместа и оставете настрана.
Прибавете конфитюра и разбъркайте до хомогенност. Извадете формите, във всяка сложете от млечния мус, гарнирайте с прясна ягодка и завършете с разтопен бял шоколад.
Охладете за час, извадете десерта от формите и украсете около него с крем. Покрийте с мюслите и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник:
marysmaking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
- Крем с кафе
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Лесен шоколадов пудинг у дома
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Белтъчен крем на водна баня (за торти и сладкиши)
- Лимонов маслен крем с яйца
- Шоколадово-сметанов десерт с орехово-бисквитен блат и ликьор
- Суфле от крема сирене с мед, лимонова кора и плодове
Коментари към Шоколадови бомбички с мус от ягоди