Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Чипс от лаваш с шунка и кашкавал

Чипс от лаваш с шунка и кашкавал

Чипс от лаваш с шунка и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1 тънък лист лаваш
  • 100 грама нискомаслена заквасена сметана
  • 1 яйце
  • 50 грама шунка или бекон
  • 100 грама кашкавал
  • черен пипер, пресен копър, сол

 

Начин на приготвяне:

Подгответе си тава, която задължително трябва да бъде суха. Ако желаете, може да покриете дъното й с лист пергамент.

Включете фурната да загрява при 180 градуса.

В купа смесете сметаната, яйцето, копъра, подправете със сол и черен пипер.

Сложете листа лаваш в тавата и намажете повърхността им със сметановия сос.

Отгоре разпределете настърганите шунка и кашкавал.

С помощта на остър нож нарежете на малки парчета и поставете съда във вече горещата фурна.

След 7-10 минути ще имате хрупкав и вкусен чипс.

Изчакайте го да се охлади и тогава поднесете.

Да ви е хрупкаво!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lmlnews.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно