Чийзкейк с портокалов аромат в микровълнова

Необходими продукти:
1/2 чаена чаша смлени бисквити (около 50 грама)
2 супени лъжици разтопено масло
120 грама крема сирене
120 грама заквасена сметана
1 яйце
60 грама пудра захар
2 супени лъжица портокалов сок
Начин на приготвяне:
Смесете натрошените бисквити с маслото. Получената смес разпределете в подходящи формички, притискайки слоя към дъното - това е основата на чийзкейка.
Разбийте крема сиренето заедно със сметаната на ниска скорост за няколко секунди, сместа трябва да стане еднородна. Не е необходимо дълго разбиване, за да не се получат мехурчета.
След това добавете пудрата захар и яйцето, отново разбийте до еднородност, налейте портокаловия сок и разбъркайте старателно.
Разпределете сместа във формичките върху бисквитения слой и ги поставете в микровълновата за 2 минути при мощност 700 Вт. Когато кексчетата започнат леко да се надуват в средата като мехур, извадете ги.
Готовият десерт ще трепти в средата, но ще стегне, след като се охлади.
Оставете да се охлади първо до стайна температура и приберете в хладилника за 1,5 - 2 часа.
Украсете по желание - може да използвате какао на прах, любимите си плодове, шоколад и друго.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕЛУНА ДЕЗИНФЕКЦИРАЩА ЧАША ЗА МИКРОВЪЛНОВА
МЕЛУНА СГЪВАЕМА СИЛИКОНОВА ЧАША ЗА СТЕРИЛИЗИРАНЕ
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
БИОТЕЧ ZERO СИРОП 320 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Пилешко с портокалов сос
- Ягодово руло
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- Мляко с ориз
- Чийзкейк със сирене крема и бял шоколад
- Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
- Чийзкейк с тиква и джинджифил
- Студен пунш от лимони и портокали с шампанско
- Млечна торта с карамел и шоколад
Коментари към Чийзкейк с портокалов аромат в микровълнова