Цели печени картофи с билки и кашкавал
Необходими подправки:
8 едри картофа
1 чаена лъжица ароматни билки по ваш избор
1 чаена лъжица сол
4 - 5 супени лъжици зехтин
50 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и направете по повърхността им недълбоки разрези на разстояние един от друг около 0,5 см.

Смесете в купа зехтина с ароматните билки, добавете сол, разбъркайте.

С получената смес намажете целите картофи и подредете в подходящ съд за печене.

Поставете във фурната и нека се пекат около час (проверявайте готовността, точното време зависи от големината и сорта на картофите).
В края на приготвянето поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи по повърхността.

Ястието е готово и може да поднесете със зеленчуци, месо или риба.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Печени картофи с лук, мащерка и оцет
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи в царевична панировка
- Печени картофи в чесново масло с пармезан
Коментари към Цели печени картофи с билки и кашкавал