Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон

Необходими продукти:
- 150 грама филе от риба тон
- 10 милилитра зехтин
- по щипка сол и черен пипер (прясно смлян)
- 50 грама масло
- 1 лимон
- 1 домат
- супена лъжица каперси
- листенца рукола и парченца краставица за украса
Начин на приготвяне:
Подправете рибата, намажете я с мазнината и изпечете от двете страни (използвайте скара), като вътрешността трябва да остане сурова и сочна.
Направете соса. Разтопете маслото, към него прибавете сок от един лимон (прясно изцеден), каперсите, нарязания на тънки парчета домат, на който предварително сте отстранили ципата. Подсолете.
Подредете ивици обелена краставица в подходяща за сервирането на филето чиния. Върху зеленчука сложете рибата, около нея разпределете соса и украсете ястието с листенца рукола.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Спагети със сметана и риба тон
- Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо
- Салата от картофи и риба тон със зелен лук
- Пълнени чушки с риба тон и риган
- Салата Тоскана с риба тон и червен боб
- Салата с риба тон в авокадо
- Ориз с риба тон, грах и орехи
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
Коментари към Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон