Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон

Необходими продукти:
- 150 грама филе от риба тон
- 10 милилитра зехтин
- по щипка сол и черен пипер (прясно смлян)
- 50 грама масло
- 1 лимон
- 1 домат
- супена лъжица каперси
- листенца рукола и парченца краставица за украса
Начин на приготвяне:
Подправете рибата, намажете я с мазнината и изпечете от двете страни (използвайте скара), като вътрешността трябва да остане сурова и сочна.
Направете соса. Разтопете маслото, към него прибавете сок от един лимон (прясно изцеден), каперсите, нарязания на тънки парчета домат, на който предварително сте отстранили ципата. Подсолете.
Подредете ивици обелена краставица в подходяща за сервирането на филето чиния. Върху зеленчука сложете рибата, около нея разпределете соса и украсете ястието с листенца рукола.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Гарнитура от ориз с риба тон и кисели краставички
- Оризова салата с риба тон
- Пица с риба тон и маслини
- Средиземноморска салата с риба тон и киноа
- Брускети с дип от риба тон и крема сирене
- Пълнени сладки картофи с риба тон
Коментари към Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон