Топли сандвичи с пикантно сирене, ябълка и орехи

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша течна сметана (масленост 33%)
- 1 голяма червена ябълка
- шепа орехови ядки
- голяма връзка магданоз
- 8 филии бял хляб (дебели 1 сантиметър)
- 200 грама пикантно френско сирене (камембер, бри, синьо сирене с плесен)
- 3 супени лъжици зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете орехите и магданоза, изсипете ги в съда на блендер или кухненски робот и смелете. Без да спирате да разбивате, налейте зехтина, ще се получи еднородна смес, която подправете със сол и черен пипер.
Разбийте сиренето със сметаната (ако използвате камембер или бри, първо отстранете кората им).
Ябълката почистете от сърцевината, нарежете на тънки парчета.
Намажете със зехтин всички филии от едната страна. Нанесете крема от сирене върху обратната страна на 4 от тях и подредете ябълкови резени. Ненамазаната повърхност на останалите 4 покрийте с ореховата смес.
Слепете по една филия със сирене и една с орехи, оформяйки 4 двойки.
Сгорещете тиган на среден огън и изпечете сандвичите от двете страни, докато се образува златиста коричка. Сиренето трябва да се разтопи.
Поднесете ги веднага.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Топъл сандвич със сирена на тиган
- Сандвич с чоризо, чедър и дюля
- Рулца от хляб с бекон и яйце
- Сандвич с аншоа, босилек, сос айоли и домат
- Сандвич с авокадо и яйце
- Бързи бутер сандвичи
- Хрупкави сандвичи с яйце, шунка и кашкавал в гофретник
- Топли сандвичи с гъби, кашкавал и колбас
- Симпатични креативни ястия за нашите деца
Коментари към Топли сандвичи с пикантно сирене, ябълка и орехи