Тиквени катми с прясно мляко

Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши пшенично брашно
- 500 грама тиква
- 30 грама суха мая
- 2 яйца
- 3 чаени чаши прясно мляко
- 3 супени лъжици захар
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в млякото (да бъде топло), добавете щипка сол, захарта, яйцата и разбъркайте. След това изсипете и брашното.
Настържете едро тиквата и я прибавете в тестото. Разбъркайте. Може да налеете 2 супени лъжици по желание.
Изпечете палачинки в намазнен тиган.
Поднесете ги със заквасена сметана, любимо сладко или мед.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА МЪЖЕ 200 г БИОНИА
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Катми с прясно мляко и мая
- Домашни катми на сач с яйца без мляко (изпитана рецепта)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Сок от тиква
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиквено масло
- Тиква, Кюрбисия
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Тиквени катми с прясно мляко