Тиквена каша с банан, ориз и топено сирене
Необходими продукти:
700 грама тиква
1 банан
3 супени лъжици ориз
3 чаени чаши прясно мляко
50 грама топено сирене
2 супени лъжици захар
30 грама масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на парчета. Сложете ги в тенджера, налейте малко вода и сварете за около 10 минути на среден огън. След това отцедете течността и намачкайте тиквата.
Сложете млякото на котлона, нека кипне и тогава го налейте при тиквата. Добавете ориза и разбъркайте. Подсолете на вкус, сложете захарта и варете в продължение на 20 минути (до полуготовност).
Обелете банана, намачкайте го и добавете към кашата. Сложете маслото и разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в подходящ съд, който поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20-25 минути.
Поднесете ястието горещо, поръсено с настъргано топено сирене.
Добър апетит!
Снимки: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
АВЕН КЛЕАНАНС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 50+ 50 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОБРАШНО ТИКВЕНО БАЛЧО 180 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Печена солена тиква
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Сок от тиква
Коментари към Тиквена каша с банан, ориз и топено сирене