Тиквена каша с банан, ориз и топено сирене

Необходими продукти:
700 грама тиква
1 банан
3 супени лъжици ориз
3 чаени чаши прясно мляко
50 грама топено сирене
2 супени лъжици захар
30 грама масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на парчета. Сложете ги в тенджера, налейте малко вода и сварете за около 10 минути на среден огън. След това отцедете течността и намачкайте тиквата.
Сложете млякото на котлона, нека кипне и тогава го налейте при тиквата. Добавете ориза и разбъркайте. Подсолете на вкус, сложете захарта и варете в продължение на 20 минути (до полуготовност).
Обелете банана, намачкайте го и добавете към кашата. Сложете маслото и разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в подходящ съд, който поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20-25 минути.
Поднесете ястието горещо, поръсено с настъргано топено сирене.
Добър апетит!
Снимки: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква, Кюрбисия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Плодова питка с ябълки, стафиди и тиква
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Тиквено-ябълков крамбъл с канела
- Тиквено масло
- Тиквени бисквитки с орехи
- Пикантни тиквени семки на фурна
Коментари към Тиквена каша с банан, ориз и топено сирене