С какво да заменим алкохола в рецептите
    В много от съвременните кулинарни рецепти се използват алкохолни напитки. Разбира се, алкохолът има определени функции в процеса на приготвяне на ястията: месото става по-нежно, печивата придобиват по-пищна консистенция, десертите получават специфичен аромат и т. н. Но какво да направим, ако трябва да сготвим някаква вкуснотия, в чиито съставки има алкохол, а тя е предназначена за деца или за хора, които не искат или не трябва да употребяват такива продукти дори в минимални количества? Предлагаме ви списък, в който ще откриете възможни заместители на най-често използваните алкохолни напитки в рецептите за готвене. Използвайки ги, няма да промените нито вкуса, нито качеството на крайния продукт.
- Бира - безалкохолна бира, пилешки, гъбен или говежди бульон;
 - Портвайн - сок от тъмно грозде с добавяне на лимонена кора, сок от червена боровинка с лимонена кора, портокалов сок;
 - Червено вино - сок от тъмно грозде, червен винен оцет, безалкохолно червено вино;
 - Сухо бяло вино - сок от светло грозде със светъл винен оцет, безалкохолно бяло вино;
 - Полусладко бяло вино - сок от светло грозде със захар;
 - Шампанско - джинджифилова безалкохолна бира; сок от светло грозде;
 - Кафеен ликьор - еспресо, безалкохолен кафеен екстракт, кафеен сироп;
 - Амарето - бадемов екстракт;
 - Бърбън - ванилов екстракт, портокалов или ананасов сок, сироп от праскови;
 - Вишнев ликьор - сироп от консервирани вишни;
 

- Коняк - сок от круши, праскови или кайсии;
 - Cointreau ликьор - концентриран портокалов сок;
 - Ментов ликьор - ментов екстракт, разреден с малко вода;
 - Калуа - еспресо със сметана, безалкохолен кафеен екстракт, кафеен сироп;
 - Ром - сок от бяло грозде или ябълков сок с бадемов екстракт;
 - Шери - ванилов екстракт, портокалов или ананасов сок, сироп от праскови;
 - Водка - сок от светло грозде или ябълков в комбинация с лимонов.
 
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВКУСЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЧЕТИРИ СЕЗОНА - ИВАН ЗВЕЗДЕВ - СИЕЛА
50 ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ - ЙОАНА ЙОККО - СИЕЛА
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
ОЩЕ 50 ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ - ЙОАНА ЙОККО - СИЕЛА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
СПОМЕНИ С ВКУС - ИЗАБЕЛ ОВЧАРОВА - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
 - Кулинарни хитринки
 - Леснодостъпни средства срещу махмурлук
 - За колко време се пречиства черният дроб от алкохол?
 - Употреба на лекарства с алкохол
 - Клонидин
 - Опасно ли е рязкото спиране на алкохола?
 - Лечение с циталопрам
 - Как и за колко време човешкият организъм преработва алкохола
 - Алкохол в кръвта
 - Лечение при алкохолизъм (алкохолна зависимост)
 - Китайска роза, Хибискус
 
Коментари към С какво да заменим алкохола в рецептите