Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Сух сос Ранч - подправка

Сух сос Ранч - подправка

Сух сос Ранч - подправка - изображение

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици мляко на прах
  • 2 супени лъжици сух лук
  • 2 супени лъжици сушен магданоз
  • 1 супена лъжица сушен див лук
  • 1/4 чаена лъжица сол (по-малко или повече, според вашия вкус)
  • 1 чаена лъжица чесън на гранули
  • 1 чаена лъжица семена целина
  • 1/2 чаена лъжица бял пипер
  • 1/4 чаена лъжица червен пипер
  • 1/4 чаена лъжица сушен копър

Начин на приготвяне:

Всички подправки разбъркайте добре, така че да се разпределят равномерно помежду си. Може да ги затворите в бурканче и енергично да го разклатите. Важно е да съхраните подправката в напълно сух буркан, след това приберете на хладно и тъмно място, далеч от котлоните и фурната ви.

Ако желаете подправката да е по-гладка, може да я смелите в кафемелачка или друг подходящ уред.

Консумирайте до 2 месеца, ако спазвате указанията за съхранение.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноДиетиБотаника