Сочен плодов пудинг

Необходими продукти:
- 350 грама замразени горски плодове, размразете ги
- 3 супени лъжици светла кафява захар
- 4 супени лъжици конфитюр от диви боровинки
- 6 средно големи узрели круши, обелени и нарязани на четвъртинки
- 50 грама галета
- 25 грама масло, разтопено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса или с вентилатор на 170 градуса.
Смесете в голяма купа горските плодове със светлата кафява захар и конфитюра от боровинки, след което добавете крушите. Прехвърлете сместа в дълбока тава с размери около 18x28 сантиметра, покрийте с фолио и запечете във фурната за 20-25 минути или докато крушите омекнат.
Смесете галетата с маслото и разпределете върху плодовете. Запечете във фурната без фолио за 10-15 минути или до златисто и хрупкаво. Извадете от фурната и сервирайте.
Да ви е сладко!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Зеленчуков пудинг с прясно мляко
- Кралицата на пудингите
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Хлебен пудинг
- Млечен пудинг с мед и ванилия
- Лесен шоколадов пудинг у дома
- Оризов пудинг с праскови и ром
- Бананов пудинг в микровълнова
- Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг
- Веган шоколадов пудинг с авокадо
Коментари към Сочен плодов пудинг