Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солени мъфини с подправки и зеленчуци

Солени мъфини с подправки и зеленчуци

Солени мъфини с подправки и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 3/4 чаена чаша брашно (самонабухващо)
  • 1/4 чаена чаша обикновено бяло брашно
  • 2 супени лъжици микс от подправки по избор
  • 1/3 чаена чаша свеж босилек
  • 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
  • 100 грама шунка (нарязана на ситно)
  • 2 супени лъжици сушени домати (нарязани на дребно)
  • 1 скилидка чесън - пресована
  • 5 яйца
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 1/3 чаена чаша прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса и намазнете форма за мъфини с 12 гнезда.

Нарежете 12 кръгли резени от всяка чушка и запазете за по-късно.

Почистете семената от останалата ви чушка и я нарежете на ситно.

Смесете в купа брашната, микса от сушени подправки, доматите, босилека, сиренето, шунката, нарязаните на ситно чушки и чесъна. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата, млякото и зехтина. Добавете течните съставки при сухите и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се комбинират добре всички продукти.

Разпределете сместа в 12-те чашки за мъфини, върху всяко кексче поставете по един резен от зелената и от червената чушка, които отделихте в началото.

Печете мъфините 20 минути, докато леко покафенеят. Извадете ги от фурната, а след 5 минути (когато се охладят малко) и от формичките. Изстудете напълно върху решетка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети