Солени мъфини с подправки и зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 3/4 чаена чаша брашно (самонабухващо)
- 1/4 чаена чаша обикновено бяло брашно
- 2 супени лъжици микс от подправки по избор
- 1/3 чаена чаша свеж босилек
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 100 грама шунка (нарязана на ситно)
- 2 супени лъжици сушени домати (нарязани на дребно)
- 1 скилидка чесън - пресована
- 5 яйца
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса и намазнете форма за мъфини с 12 гнезда.
Нарежете 12 кръгли резени от всяка чушка и запазете за по-късно.
Почистете семената от останалата ви чушка и я нарежете на ситно.
Смесете в купа брашната, микса от сушени подправки, доматите, босилека, сиренето, шунката, нарязаните на ситно чушки и чесъна. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата, млякото и зехтина. Добавете течните съставки при сухите и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се комбинират добре всички продукти.
Разпределете сместа в 12-те чашки за мъфини, върху всяко кексче поставете по един резен от зелената и от червената чушка, които отделихте в началото.
Печете мъфините 20 минути, докато леко покафенеят. Извадете ги от фурната, а след 5 минути (когато се охладят малко) и от формичките. Изстудете напълно върху решетка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Мини яйчени мъфини с пилешко месо и зеленчуци
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Здравословни мъфини с трици и боровинки
- Мъфини есенни бухалчета
- Бързи шоколадови мъфини в чаша
- Малинови кексчета с шоколадова глазура
- Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки
- Веган мъфини с овесени ядки, ягоди и банани
- Кексчета с течен пълнеж
- Постни ябълкови мъфини с овесени ядки и канела
Коментари към Солени мъфини с подправки и зеленчуци