Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Свински език с тиквички, домати и кашкавал в тесто

Свински език с тиквички, домати и кашкавал в тесто

Свински език с тиквички, домати и кашкавал в тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 сварен свински език
  • 1 грилована тиквичка
  • 2 домата
  • 150-200 грама кашкавал
  • 250 грама бутер тесто

За заливката:

  • 3-4 супени лъжици заквасена сметана
  • 2 чаени лъжици сос хрян
  • 2 скилидки чесън
  • копър и сол


Начин на приготвяне:

Разточете тънко тестото и с него покрийте дъното и стените на тава.

бутер тесто

Сварете езика, нарежете го на недебели парчета. Тиквичката, нарязана на кръгчета, изпечете в грил тиган. Върху бутер основата подредете двата продукта, редувайки ги и застъпвайки леко.

тиквички

Заливка направете от заквасената сметана, към която добавете соса от хрян, накълцаните чесън и копър.

заквасена сметана

Намажете тиквичките и езика с нея.

свински език

Следват доматите, превърнати в малки кубчета.

домати

Кашкавал.

кашкавал

И накрая затворете плънката със свободните краища тесто, което няма да покрие цялата повърхност.

Получения пакет изпечете за 20-25 минути при 200 градуса.

свински език

Когато тестото се зачерви и кашкавалът се превърне в апетитна коричка, ястието е готово. Насладете му се.

свински език

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецепти