Салата от яйца с пържен лук и соев сос

Необходими продукти:
2 глави лук (около 100 грама)
2 червени люти чушки
12 яйца
80 милилитра соев сос
4 скилидки чесън
мазнина за пържене
100 грама тръстикова захар
10 грама зелена подправка по избор (кориандър, магданоз)
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете тънко, скилидките чесън също обелете и нарежете. Почистете чушките от семената и ги нарежете на полукръгчета.
Изпържете лука, чесъна и чушките в повече мазнина (нивото и да бъде около 5 см от дъното на съда) за около 3 - 4 минути. Извадете зеленчуците върху хартиена кърпа, за да може да се отцедят.
Сварете яйцата твърдо и ги обелете. Сложете ги цели в олиото, в което приготвихте лука и чушките. След 3 - 4 минути пържене извадете и тях върху хартия.
Смесете соевия сос и захарта в подходящ съд и поставете на котлона, докато захарта се разтопи напълно.
Нарежете зелената подправка и добавете към лука.
Нарежете яйцата на четвъртинки, подредете ги в чиния, върху тях разпределете пържения лук с чушките и чесъна и накрая полейте със соевия сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Яйчена салата с репички и майонеза
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Великденски пиленца от яйца
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Най-вкусната яйчена салата
- Великденска салата с картофи и яйца
- Яйчена салата с репички, заквасена сметана и горчица
- Пролетна салата с яйца, кашкавал и репички
- Яйчен пастет с чесън, лук и морков
Коментари към Салата от яйца с пържен лук и соев сос