Салата от шунка и яйца с пармезан

Необходими продукти:
- 150 грама шунка
- 100 грама пармезан
- 150 грама гъби (бели или печурки)
- 3 яйца (сварени твърдо)
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици олио
- 50 грама майонеза (3 супени лъжици) по желание
- сол на вкус
- краставици за украса
Начин на приготвяне:
Обелете яйцата, нарежете ги на дребни кубчета. По същия начин нарежете шунката, след което смесете двата продукта в дълбока купа. Добавете настъргания пармезан.
Гъбите и лука изпържете заедно в олио до готовност. В случай че използвате бели гъби, задължително ги сварете преди изпържването. Изсипете сместа в съда с останалите продукти.
Овкусете с майонеза по желание, а може да използвате и нискокалорична заквасена сметана.
Разбъркайте и прехвърлете салатата в съда, в който ще я поднесете.
Измийте 1 краставица или няколко корнишона. Нарежете на тънки ивици по дължина. Подредете ги по повърхността, както е показано на следващата снимка, като леко притиснете резените в салатата, за да бъдат стабилни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Великденски пиленца от яйца
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Яйчена салата с репички и майонеза
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Великденска салата с картофи и яйца
- Най-вкусната яйчена салата
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Пролетна салата с яйца, кашкавал и репички
- Яйчена салата с репички, заквасена сметана и горчица
- Яйчен пастет с кашкавал и чесън
Коментари към Салата от шунка и яйца с пармезан