Салата от мандарини, печено цвекло и фета сирене
Необходими продукти:
- 2 средно големи глави цвекло, обелени
- 4 чаени чаши зелени листа от цвекло (или къдраво зеле)
- 1/2 чаена лъжичка корички от мандарина
- 2 мандарини
- 1 супена лъжица оцет
- 1/4 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
- 6 чаени лъжички зехтин екстра върджин
- 1/4 чаена чаша фета сирене, натрошено
- 1/4 чаена чаша шамфъстък, натрошен
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
Увийте цвеклото във фолио, сложете в малка тава и запечете за 1 час или докато омекне. Извадете от фурната и оставете за 15 минути във фолиото, след което развийте и оставете за още 10 минути. Нарежете цвеклото на резени.
Измийте листата от цвекло или къдравото зеле. Обелете и нарежете на кръгчета мандарините.
В купа смесете коричките от мандарина, оцета, горчицата, 1/4 чаена лъжичка сол, черен пипер и 1/4 чаена лъжичка зехтин. Сложете резените цвекло в купата с марината и оставете да престои за 15 минути.
Загрейте останалите 2 чаени лъжички зехтин в голям незалепващ тиган на средно силен огън и сгответе зелените листа от цвекло (или къдравото зеле), докато омекнат. Подправете със сол и сервирайте в 4 чинии.
Гарнирайте с резените печено цвекло и мандарина, фета сирене и шамфъстък и овкусете с марината. Сервирайте тази вкусна салата с пилешко или свинско филе по желание.
Приятен апетит!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Карибска салата с кус-кус и манго
- Плодова салата с ягоди, горски плодове и ананас
- Плодова салата с кондензирано мляко
- Салата от жито с червени боровинки и райска ябълка
- Плодова салата със сладко
- Зелена салата с цитрусови плодове
- Салата от моркови с орехи, сушени плодове и мед
- Салата с ягоди, киноа и кейл
Коментари към Салата от мандарини, печено цвекло и фета сирене