Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми

Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми

Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама кондензирано мляко
  • 200 грама краве масло на стайна температура
  • коняк или ванилова захар на вкус
  • 200 грама кокосови стърготини
  • 1 чаена чаша бадеми


Начин на приготвяне:

Намачкайте маслото с вилица и прибавете към него кондензираното мляко и 100 грама от кокосовите стърготини. Разбийте до получаване на еднороден крем, който приберете в хладилника за една нощ.

На следващия ден той ще се е сгъстил и стегнал. Направете бонбони от него, като загребвате с чаена лъжица и събаряте сместа от нея с помощта на нож. Оформете малки топчета, във вътрешността на които сложете от бадемите.

Оваляйте в кокосовите стружки, които останаха (100 грама) и подредете в чиния, поднос или красива кутия.

Поставете в хладилника. Бонбоните "Рафаело" се поднасят студени, защото на стайна температура започват да се топят.


Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eceptculinar.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиАлт. медицина