Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми

Необходими продукти:
- 400 грама кондензирано мляко
- 200 грама краве масло на стайна температура
- коняк или ванилова захар на вкус
- 200 грама кокосови стърготини
- 1 чаена чаша бадеми
Начин на приготвяне:
Намачкайте маслото с вилица и прибавете към него кондензираното мляко и 100 грама от кокосовите стърготини. Разбийте до получаване на еднороден крем, който приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден той ще се е сгъстил и стегнал. Направете бонбони от него, като загребвате с чаена лъжица и събаряте сместа от нея с помощта на нож. Оформете малки топчета, във вътрешността на които сложете от бадемите.
Оваляйте в кокосовите стружки, които останаха (100 грама) и подредете в чиния, поднос или красива кутия.
Поставете в хладилника. Бонбоните "Рафаело" се поднасят студени, защото на стайна температура започват да се топят.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eceptculinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ОЛИПС ЛИМОН + ПОРТОКАЛ + ВИТАМИН C
ДОКТОР ТАЙС БОНБОНИ СЪС САЛВИЯ И МЕД + ВИТАМИН С * 26
НовКАРМОЛИС БОНБОНИ С ДЖИНДЖИФИЛ, ЛИМОН И ВИТАМИН C 75 г
БОНБОНИ ЛУКЧЕТА ГАЛИ СТОМАХЧЕ 75 г
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ - РОШЕН ЗА ГЪРЛО С НИШАДЪР 126 гр.
ДЖО ЕНД ДЖО НЕВРО СТОП пастили 80 г ГОРСКИ ПЛОДОВЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Бонбони орео с шоколад
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Плодов коктейл с ром
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- По-здравословна ли е кокосовата захар от обикновената
- Кокосов сладкиш с кондензирано мляко
- Млечен кокосов кекс
Коментари към Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми