Рататуй с фасул и полента
Рецептата за рататуй не е непозната, но винаги може да се обогати. Точно това ви предлагаме и тук - разнообразете ястието с още малко вкусове.
Необходими продукти:
- 5 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 голяма глава лук
- 1 червена чушка
- 4 скилидки чесън
- 1 патладжан
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 тиквички
- 1 консерва бял боб (400 грама)
- 400 грама чери домати
- 1/4 чаена чаша сушени домати
- 1 чаена лъжичка италианска подправка
- 1 чаена лъжица каперси
- 1/2 чаена лъжичка млян черен пипер
- 8 резена полента
- 1/4 чаена чаша кедрови ядки
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган, загрят на средна температура, сложете 1 супена лъжица зехтин. Нарежете лука и чушката на ситно и ги запържете, посолете с 1 една чаена лъжичка сол. Задушавайте, докато зеленчуците омекнат. Добавете смачканите скилидки чесън и след една минута изсипете зеленчуците в купа.
Нарежете патладжана на дребно и го запържете в 1 лъжица зехтин, заедно с 1/4 чаена лъжичка сол и гответе, докато покафенее - между 4 и 6 минути. Прехвърлете в купата при останалите зеленчуци.
В тигана добавете още 2 лъжици зехтин и запържете тиквичките, нарязани на кръгчета, а след това на половинки. Посолете ги с щипка сол. След 5 минути добавете изцедения фасул от консервата, италианските подправки, сушените и чери доматите. Прибавете останалите зеленчуци от купата и оставете на слаба степен на котлона за 8-10 минути, докато всички продукти обединят вкуса и аромата си.
През това време нарежете полентата на парчета и в незалепващ тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Сложете я и печете 5 минути от всяка страна, докато покафенее.
Добавете и каперсите към вашия рататуй и махнете от котлона. Сервирайте с полента и малко кедрови ядки.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПУЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БУБА ДЕТСКИ МАГАЗИН СУПЕРМАРКЕТ LITTLE SHOPPING 008-911
ИСО ДЪРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ В КОФА KRU12535
НовБИГДЖИГС ДЪРВЕНИ МАГНИТИ - ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ BJ273
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ РЕНДЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 15 гигантски зеленчука, за които е трудно да се повярва, че са истински
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Вижте как и къде растат плодовете и зеленчуците, преди да бъдат откъснати
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- 12-дневна зимна диета за бърза загуба на килограми
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Боб - обикновен, Неувивен боб, Нисък боб, Обикновен фасул
Коментари към Рататуй с фасул и полента