Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Рататуй с фасул и полента

Рататуй с фасул и полента

Рататуй с фасул и полента - изображение

Рецептата за рататуй не е непозната, но винаги може да се обогати. Точно това ви предлагаме и тук - разнообразете ястието с още малко вкусове.

Необходими продукти:

  • 5 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 голяма глава лук
  • 1 червена чушка
  • 4 скилидки чесън
  • 1 патладжан
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2 тиквички
  • 1 консерва бял боб (400 грама)
  • 400 грама чери домати
  • 1/4 чаена чаша сушени домати
  • 1 чаена лъжичка италианска подправка
  • 1 чаена лъжица каперси
  • 1/2 чаена лъжичка млян черен пипер
  • 8 резена полента
  • 1/4 чаена чаша кедрови ядки

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган, загрят на средна температура, сложете 1 супена лъжица зехтин. Нарежете лука и чушката на ситно и ги запържете, посолете с 1 една чаена лъжичка сол. Задушавайте, докато зеленчуците омекнат. Добавете смачканите скилидки чесън и след една минута изсипете зеленчуците в купа.

Нарежете патладжана на дребно и го запържете в 1 лъжица зехтин, заедно с 1/4 чаена лъжичка сол и гответе, докато покафенее - между 4 и 6 минути. Прехвърлете в купата при останалите зеленчуци.

В тигана добавете още 2 лъжици зехтин и запържете тиквичките, нарязани на кръгчета, а след това на половинки. Посолете ги с щипка сол. След 5 минути добавете изцедения фасул от консервата, италианските подправки, сушените и чери доматите. Прибавете останалите зеленчуци от купата и оставете на слаба степен на котлона за 8-10 минути, докато всички продукти обединят вкуса и аромата си.

През това време нарежете полентата на парчета и в незалепващ тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Сложете я и печете 5 минути от всяка страна, докато покафенее.

Добавете и каперсите към вашия рататуй и махнете от котлона. Сервирайте с полента и малко кедрови ядки.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноДиетиХранене при...ИсторияАлт. медицинаНовиниЛеченияХрани и ястия