Разноцветен шоколад за декорация
Необходими продукти:
- 500 грама бял шоколад
- 150 грама цветни шоколадови капки (4-5 цвята)
- захарна поръска за украса
Начин на приготвяне:
Разтопете по цветове шоколада (цветните капки и белия) и в голяма тава, застлана с пергаментова хартия, направете купчинки от всеки.
Прекарайте няколко пъти клечка през тях, за да се смесят и да станат шарени. Ако някъде е твърде тъмен цветът, добавете там още от белия шоколад.
Накрая поръсете със захарната декорация и охладете в хладилник за поне 25 минути, за да стегне шоколадът.
След това натрошете на парчета, които може да използвате за различни декорации на напитки, торти или мъфини.
Съхранявайте в кутия на стайна температура до 2-3 седмици (ако е твърде топло, може да го съхранявате и в хладилник).
*Ако не успявате да откриете цветни шоколадови капки, може да използвате сладкарска боя, за да оцветите бял шоколад в подходящи цветове. В този случай увеличете количеството на шоколада.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ И ШОКОЛАД 120 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
КАКАОВО БЛОКЧЕ КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Домашни шоколадови пуканки
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви ползи за здравето крие черния шоколад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Разноцветен шоколад за декорация