Разноцветен шоколад за декорация
Необходими продукти:
- 500 грама бял шоколад
- 150 грама цветни шоколадови капки (4-5 цвята)
- захарна поръска за украса
Начин на приготвяне:
Разтопете по цветове шоколада (цветните капки и белия) и в голяма тава, застлана с пергаментова хартия, направете купчинки от всеки.
Прекарайте няколко пъти клечка през тях, за да се смесят и да станат шарени. Ако някъде е твърде тъмен цветът, добавете там още от белия шоколад.
Накрая поръсете със захарната декорация и охладете в хладилник за поне 25 минути, за да стегне шоколадът.
След това натрошете на парчета, които може да използвате за различни декорации на напитки, торти или мъфини.
Съхранявайте в кутия на стайна температура до 2-3 седмици (ако е твърде топло, може да го съхранявате и в хладилник).
*Ако не успявате да откриете цветни шоколадови капки, може да използвате сладкарска боя, за да оцветите бял шоколад в подходящи цветове. В този случай увеличете количеството на шоколада.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН РОЗОВА ВОДА, ЙОГУРТ И ШОКОЛАД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Разноцветен шоколад за декорация