Пържена сьомга с подправки
Необходими продукти:
- 4 неголеми филета сьомга (без кожа и кости)
- 2 супени лъжици сладък червен пипер
- 1/2 супена лъжица кайенски пипер
- 1 супена лъжица сушен лук на прах
- 2 чаени лъжици сол
- по 1/2 чаена лъжица бял и черен пипер
- по 1/4 чаена лъжица мащерка, босилек и риган
- 1/2 чаена чаша краве масло (разтопено)
Начин на приготвяне:
Смесете кайенския и червения пипер със сушения лук, добавете солта, белия и черния пипер, мащерката, босилека и ригана. Разбъркайте добре подправките. Потопете рибените филета в разтопеното масло и ги оваляйте в ароматната суха смес от двете страни.
Полейте рибените парчета с масло от едната страна и ги изпържете в горещ тиган, като ги поставите с повторно намазнената част надолу. Приготвяйте до образуване на тъмна коричка (3-5 минути).
След това полейте другата страна и обърнете филетата. След 3-5 минути ще бъдат готови за поднасяне.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepty-blud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
Коментари към Пържена сьомга с подправки