Пълнозърнест хляб с мед и овесени ядки
Необходими продукти:
- 75 грама студено масло, нарязано на малки кубчета
- 175 грама пълнозърнесто брашно
- 115 грама обикновено брашно
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 75 грама фини овесени ядки
- 25 грама овесени ядки
- 2 супени лъжици кафява захар
- 80 грама течен мед
- 275 милилитра мътеница /или повече, ако е необходимо/
- бял сусам и овесени ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
- Смесете брашната, содата и солта в голяма купа.
- Добавете маслото и го втрийте с пръсти.
- Прибавете овесените ядки и захарта и разбъркайте добре.
- Смесете мътеницата и меда и ги добавете към сухите съставки. Разбъркайте с дървена лъжица.
- Изсипете тестото в предварително подмазана форма за хляб.
- Поръсете с овес и сусам и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 45 минути.
- Изчакайте 10 минути, преди да извадите хляба върху решетка, за да се охлади напълно.
- Разрежете и поднесете с мед, сирене или друго по избор.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Пълнозърнест хляб с мед и овесени ядки