Пълнени яйца с бекон, майонеза и горчица

Необходими продукти:
- 12 кокоши яйца
- 3 супени лъжици майонеза
- 2 чаени лъжици горчица
- 6 ивици бекон
- 2 чаени лъжици винен оцет
- по 1/3 чаена лъжица лют червен пипер (смлян) и сол
- по 1/2 чаена лъжица гранулиран чесън и смлян сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Изпържете бекона в сух тиган до образуване на румена коричка и извадете върху хартия, която ще поеме излишната мазнина. След това нарежете на малки парчета.
Яйцата измийте старателно и сварете твърдо. Когато се охладят, обелете черупките. Разрежете на две всяко и извадете жълтъците.
Намачкайте ги с вилица и добавете майонезата, горчицата, винения оцет, лютия червен пипер, гранулирания чесън. Разбъркайте старателно и тогава изсипете парченцата бекон, като оставите малко от тях за декорация. Сол сложете на вкус.
С готова смес напълнете белтъците, украсете с бекона и поръсете със сладкия червен пипер.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Пълнени яйца с авокадо
- Панирани сварени яйца
- Пълнени панирани яйца
- 7-дневна диета с яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Сварени яйца с чеснова запръжка, куркума и червен пипер
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
Коментари към Пълнени яйца с бекон, майонеза и горчица