Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пълнени яйца с бекон, майонеза и горчица

Пълнени яйца с бекон, майонеза и горчица

Пълнени яйца с бекон, майонеза и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 12 кокоши яйца
  • 3 супени лъжици майонеза
  • 2 чаени лъжици горчица
  • 6 ивици бекон
  • 2 чаени лъжици винен оцет
  • по 1/3 чаена лъжица лют червен пипер (смлян) и сол
  • по 1/2 чаена лъжица гранулиран чесън и смлян сладък червен пипер


Начин на приготвяне:

Изпържете бекона в сух тиган до образуване на румена коричка и извадете върху хартия, която ще поеме излишната мазнина. След това нарежете на малки парчета.

Яйцата измийте старателно и сварете твърдо. Когато се охладят, обелете черупките. Разрежете на две всяко и извадете жълтъците.

Намачкайте ги с вилица и добавете майонезата, горчицата, винения оцет, лютия червен пипер, гранулирания чесън. Разбъркайте старателно и тогава изсипете парченцата бекон, като оставите малко от тях за декорация. Сол сложете на вкус.

С готова смес напълнете белтъците, украсете с бекона и поръсете със сладкия червен пипер.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлНовиниЛюбопитноАнкетиХранене при...ВидеоДиетиАлт. медицина