Пълнени картофи с броколи и чедър

Необходими продукти:
- 4 картофа
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 1 чаена чаша нарязани на малки розички броколи
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица лют червен пипер кайен
- свеж див лук за гарниране
Начин на приготвяне:
Надупчете картофите с вилица ги затоплете в микровълновата фурна за 5 минути, обърнете ги и ги сгрейте за още 5 минути.
Междувременно сложете 3/4 чаена чаша от млякото в касерола и изчакайте да заври. Разбъркайте брашното в останалото мляко и го изсипете при горещото. Бъркайте и варете, докато се получи консистенцията на сос. Добавете чедъра в соса, като запазите от него 2 супени лъжици. Когато се комбинира с млечния сос, прибавете броколите и подправките.
Разрежете картофите на половина. Намачкайте вътрешността на картофите с вилица, за да се получи ронлива и пухкава смес. Поставете картофите в тавичка и отгоре върху всеки сложете от соса с броколи.
Поръсете с останалите картофи и печете за 10 минути на 190 градуса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
Коментари към Пълнени картофи с броколи и чедър