Пълнена ряпа с бели гъби и лук
Необходими продукти:
5-6 средни глави бяла ряпа
300 грама бели гъби
50 грама лук
50 грама масло
50 грама брашно
1 яйце
10 грама нарязан магданоз или копър
50 грама галета
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете яйцето твърдо, обелете го и нарежете ситно.
Обелете главите ряпа, подсолете и ги сварете до омекване. Отцедете водата, отрежете "капачетата" и с помощта на чаена лъжица старателно издълбайте вътрешността на главите, като внимавате да на повредите стените.
Сгорещете маслото в тиган, прибавете ситно нарязаните гъби и лук, изпържете ги до златисто. След това прехвърлете в купа, поръсете с брашното, сложете накълцаното яйце и зелените подправки. Разбъркайте и с тази смес напълнете подготвената ряпа.
Затворете с горните части, които в началото отрязахте, намажете с разбит белтък (или използвайте цяло яйце), оваляйте в галета.
Подредете в подмазана с олио тава, налейте малко вода (около 1-2 сантиметра от дъното на съда) и изпечете ястието във фурната до готовност.
Може да поднесете с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ЕУТРОЗИС ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО 500 мл
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Пълнена ряпа с бели гъби и лук