Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Любопитни факти от кулинарния свят Популярни чешки предястия - Първа част

Популярни чешки предястия - Първа част

от 21 яну 2015г.
Популярни чешки предястия - Първа част - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Всеизвестната чешка бира е позната на всички ни или поне на повечето от нас. Това, с което малцина са запознати, са предястията или иначе казано, мезетата, които се предлагат заедно с нея. Затова решихме да ви представим една селекция от популярни чешки предястия, които със сигурност ще срещнете в менюто на повечето местни ресторанти и други заведения.

 

Колбаси (наденички) на скара

Това ястие ще срещнете по-често в заведенията на открито, отколкото по ресторантите. То е заимствано от чешките съседи - германците и бързо се превръща в предпочитано мезе към бирата, особено в заведенията за бързо хранене, на различни фестивали, панаири и други мероприятия, организирани на открито.

Наденичките са най-различни: от говеждо, свинско, агнешко и птиче меса. Традиционно се поднасят с горчица, хрян и черен хляб.

Препечен дяволски сандвич

Под това наименование се крие препечена филия, натрита с чесън, върху която се слага остра месна смес, поръсена с настърган кашкавал. Рецептите за приготвяне на месната смес са различни на различните места, но най-често тя представлява говежда или пилешка кайма, доматен сос, зеленчуци и чушка чили.

Маринован хермелин

Хермелин е вид меко сирене, подобно на камембер. То е изключително подходящо допълнение към бирата. Разрязва се на две части, напълва се с подправки и се маринова в масло с лук, пипер и други добавки. Разнообразието от рецепти за приготвянето на това предястие е огромно, но най-често ще ви го поднесат с пикантна паста от чушки в средата в чиния с лук, люти червени чушки и черен хляб.

Печенач

Печенач е предястие от маринована риба. Може да се използват всякакви видове, но най-често това са шаран, херинга и скумрия. Рибата се затваря в бурканчета със солен разтвор, подправки и зеленчуци, като преди това се изпържва, оваляна в брашно. Тук от значение са въображението и вкусовите предпочитания на приготвящия ястието. Класическият вариант е маринатата да бъде от оцет, лук, морков, черен пипер, дафинов лист и карамфил. По този начин чехите приготвят не само риба, но и други продукти, например: гъби, зеленчуци или месо. Ястието се предлага и под формата на консерва.

Паста за сандвичи с пръжки

В чешката кухня често се срещат най-различни пасти, с които се приготвят сандвичи, но вариантите с пръжки са най-предлаганите в ресторантите и бирариите. Основата им е от смлени пръжки, към тях се прибавят варено яйце, лук, черен пипер, горчица. Понякога в рецептите се използват мариновани краставички или чушки. Пастата се поднася с пресен черен хляб.

Още по темата:
  • Панирани кашкавалени хапки на фурна Панирани кашкавалени хапки на фурна
  • Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
  • Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
  • Мариновано овче сирене с босилек Мариновано овче сирене с босилек
5.0/5 1 оценка

Коментари към Популярни чешки предястия - Първа част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Популярни чешки предястия - Първа част
    www.framar.bg 
    на 17 July 2025 в 02:38
    Коментирайте "Популярни чешки предястия - Първа част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Любопитни факти от кулинарния свят
  • 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
  • Панирани кашкавалени хапки на фурна
  • 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
  • Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
  • Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
  • Мариновано овче сирене с босилек
  • Чипс от пармезан
  • Картофени крокети с кашкавал
  • Картофени мъфини с бекон и кашкавал
  • Пълнени домати с елда и лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 13 часа и 21 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2121 дни, 10 часа и 52 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 5 дни, 16 часа и 43 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 7 дни, 16 часа и 20 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 12 дни, 14 часа и 40 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 19 дни, 10 часа и 49 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПЮР НУТРИШЪН 100% ГЛУТАМИН прах 500 г

ПРОЛАЙФ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ЗА ГОРНА ЧАСТ НА РЪКАТА PX7 PREMIUM

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРИАНА С ВИТАМИН B6 таблетки * 60

ВИТАУЪРЛД ШИПКА БИО капс.600мг. * 120 17584330

ВИТАУЪРЛД ГАБА табл.1000мг. * 120 15373936

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БИОХЕРБА ДЕМИР БОЗАН + ТИАМИН капсули 240 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юли 2025г. в 16:33:33

ХИПОТОНИН таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юли 2025г. в 16:06:50

НО - ШПА таблетки 40 мг * 24

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юли 2025г. в 15:49:52

ПАНТОПРАЗОЛ таблетки 40 мг * 30 KRKA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юли 2025г. в 15:17:49

КАЛЦИКИНОН капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юли 2025г. в 15:04:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival