Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши

Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши

от 26 яну 2017г.
Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

За да направим вкусни торти и сладкиши, от голямо значение са редица фактори като последователността на добавяне на продуктите в тестото, вида на съда, в който ще ги изпечем, температурата... Нека се запознаем с някои основни положение при приготвянето, които ще ни бъдат от полза за получаването на перфектен краен резултат.

1. Първо прочетете рецептата от началото до края. Пригответе си всички необходими продукти, описани в нея, като е важно яйцата, брашното, захарта и млякото да бъдат с еднаква температура.

2. Преди да извадите пандишпана от фурната, проверете температурата, а готовността разберете с помощта на клечка за зъби. Ако по последната няма следи от тестото, то блатът е готов и може да го извадите.

3. Преди да започнете да приготвяте тортата, намажете формата, която ще използвате за печене, с масло и я приберете в хладилника. Така маслото ще стегне и няма да се смеси с тестото.

4. Не печете тортите в силно нагорещена фурна, защото повърхността им бързо ще се втвърди, а вътрешността ще остане сурова.

5. Ако пандишпанът се е залепил за формата, върнете съда върху решетката във фурната, покрийте с влажна кърпа. Така ще се получи конденз и блатът лесно ще се отлепи от съда.

6. Готовите блатове няма да спаднат, ако не ги изваждате от фурната веднага след приключване на печенето.

7. Пресните меки торти са нарязват трудно, но тази задача значително се улеснява с използването на мокър остър нож с дълго острие. След всяко го избърсвайте и потапяйте във вода отново преди отрязване на следващото. Така ще получите равномерни парчета с идеална форма.

8. Ако трябва да разделите един блат на няколко по-тънки, то използвайте капронов конец.

9. Когато извадите готовите блатове за торта от фурната, поставете ги заедно със съда върху мокра студена кърпа за няколко минути или в съд с гореща вода (парата ще помогне на тестото да се отдели от стените и дъното на тавата).

10. Ако блатът е залепнал за хартията, с която сте покрити формата, може да го отделите с помощта на конец, който прокарайте между листа и основата, държейки двата края на конеца.

11. Ако основата на тортата е прегоряла, изстържете добре със ситно ренде или нож, след това сиропирайте, покрийте с крем или тънък слой сладко и поръсете с пудра захар.

12. Преди да приготвите каквото и да било тесто за сладкарски изделия (особено пандишпаново), задължително пресейте брашното. Така то ще се насити с кислород, тестото след това ще бъде по-въздушно.


Снимки: ivona.bigmir.net; s1.1zoom.net; rabstol.net; tortiktut.ru

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв. / 132.42 €

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши
    www.framar.bg 
    на 18 November 2025 в 12:55
    Коментирайте "Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
  • Пандишпанова торта с крем от масло и халва
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Възстановяване от миокардитВъзстановяване от миокардит

Възстановяване от миокардит

от 18 ное 2025г.Прочети повече
Медикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението йМедикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението й

Медикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението й

от 18 ное 2025г.Прочети повече
Амбициозно международно изследване търси по-добри терапии за психичните заболяванияАмбициозно международно изследване търси по-добри терапии за психичните заболявания

Амбициозно международно изследване търси по-добри терапии за психичните заболявания

от 18 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 18 дни, 1 час и 52 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 27 дни, 22 часа и 5 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

от 12 фев 2024г. Прочети повече
Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници

Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници

от 27 фев 2019г. Прочети повече
Как да разрежем перфектното парче торта? Как да разрежем перфектното парче торта?

Как да разрежем перфектното парче торта?

от 06 апр 2017г. Прочети повече
Торти и сладкиши Торти и сладкиши

Торти и сладкиши

от 13 окт 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕВА ИНТИМА ГЕЛ ХЕРБОСЕПТ PH 3.5 ЛЕК ДИСКОМФОРТ 250 мл

ЕВА ИНТИМА ГЕЛ РЕСТОР pH 3.8 НЕРАЗПОЛОЖЕНИЯ 5 г * 9

L-ОБРАЗЕН КОНЕКТОР МИКРОЛАЙФ

ЕВА ИНТИМА ОРИГИНАЛ ПОЧИСТВАЩ ЛОСИОН 250 мл

ЕВА ИНТИМА ГЕЛ МОИСТ pH 5.5 ЛЕК ДИСКОМФОРТ 50 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БИОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 12:23:01

СЕДАТОН капсули * 20 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 12:14:38

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос 0.05% 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 12:13:38

ФЕМОСТОН таблетки 2 мг/10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 12:12:52

ФЛУАНКСОЛ таблетки 0.5 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 12:11:29
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival