Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши

Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши

от 26 яну 2017г.
Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

За да направим вкусни торти и сладкиши, от голямо значение са редица фактори като последователността на добавяне на продуктите в тестото, вида на съда, в който ще ги изпечем, температурата... Нека се запознаем с някои основни положение при приготвянето, които ще ни бъдат от полза за получаването на перфектен краен резултат.

1. Първо прочетете рецептата от началото до края. Пригответе си всички необходими продукти, описани в нея, като е важно яйцата, брашното, захарта и млякото да бъдат с еднаква температура.

2. Преди да извадите пандишпана от фурната, проверете температурата, а готовността разберете с помощта на клечка за зъби. Ако по последната няма следи от тестото, то блатът е готов и може да го извадите.

3. Преди да започнете да приготвяте тортата, намажете формата, която ще използвате за печене, с масло и я приберете в хладилника. Така маслото ще стегне и няма да се смеси с тестото.

4. Не печете тортите в силно нагорещена фурна, защото повърхността им бързо ще се втвърди, а вътрешността ще остане сурова.

5. Ако пандишпанът се е залепил за формата, върнете съда върху решетката във фурната, покрийте с влажна кърпа. Така ще се получи конденз и блатът лесно ще се отлепи от съда.

6. Готовите блатове няма да спаднат, ако не ги изваждате от фурната веднага след приключване на печенето.

7. Пресните меки торти са нарязват трудно, но тази задача значително се улеснява с използването на мокър остър нож с дълго острие. След всяко го избърсвайте и потапяйте във вода отново преди отрязване на следващото. Така ще получите равномерни парчета с идеална форма.

8. Ако трябва да разделите един блат на няколко по-тънки, то използвайте капронов конец.

9. Когато извадите готовите блатове за торта от фурната, поставете ги заедно със съда върху мокра студена кърпа за няколко минути или в съд с гореща вода (парата ще помогне на тестото да се отдели от стените и дъното на тавата).

10. Ако блатът е залепнал за хартията, с която сте покрити формата, може да го отделите с помощта на конец, който прокарайте между листа и основата, държейки двата края на конеца.

11. Ако основата на тортата е прегоряла, изстържете добре със ситно ренде или нож, след това сиропирайте, покрийте с крем или тънък слой сладко и поръсете с пудра захар.

12. Преди да приготвите каквото и да било тесто за сладкарски изделия (особено пандишпаново), задължително пресейте брашното. Така то ще се насити с кислород, тестото след това ще бъде по-въздушно.


Снимки: ivona.bigmir.net; s1.1zoom.net; rabstol.net; tortiktut.ru

Още по темата:
  • Торта Мохито с маслен крем Торта Мохито с маслен крем
  • Как да си направим украса за торти от айсинг Как да си направим украса за торти от айсинг
  • Торта с мед и орехи Торта с мед и орехи
  • Торта с карамелена пчелна пита Торта с карамелена пчелна пита
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши
    www.framar.bg 
    на 01 July 2025 в 13:58
    Коментирайте "Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Сватбената торта - символика и история
  • Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Шоколадови пастички със смлени бадеми
  • Кралска торта
  • Шоколадов сладкиш с лешници
  • Торта Шварцвалд
  • Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат
  • Торта с пълнеж от ядки и сушени плодове
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Колко яйца седмично са полезни за здравето и кога яйцата стават вредни?

преди 72 дни, 16 часа и 33 мин.

Как да намерим перфектния фон дьо тен според тона на кожата ни: Съвети и трикове от експерти

преди 397 дни, 2 часа и 30 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 3 дни, 22 часа и 9 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 5 дни, 14 часа и 50 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 17 дни, 21 часа и 41 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 18 дни, 4 часа и 42 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА (С ОТМИВАНЕ) ПРИ ПРОГРЕСИВЕН КОСОПАД 150 мл

ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ (ЗА РАСТЕЖ И ПЛЪТНОСТ) 150 мл

МУРАКОЛ ПРОТЕКТ прах 360 г

ЛЯТОТО НА ЛЪЖИТЕ

НЕСТЕРИЛНИ ЛАТЕКСОВИ РЪКАВИЦИ С ПУДРА АЛДЕНА L * 100 бр.

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 13:03:29

K83.1 Запушване на дуктус холедохус

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 13:01:48

РОАКУТАН капсули 20 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 12:46:00

ФУНГОКАП капсули 150 мг * 3

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 12:43:49

ФЕМОВИТА ФОРТЕ ДЕН И НОЩ капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 12:42:59
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival