Плодови шишчета в меден сироп
Необходими продукти
За шишчетата:
200 г ананас
200 г ябълки
300 г киви
100 г сушени сини сливи
йогурт
За сиропа:
2 с. л. мед
1 с. л. сахар
1 с. л. разтопено масло
1 с. л. захарен сироп
1/2 ч. л. смляна канела
лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете ябълките на малки парчета, кръгчетата ананас - на 8 части, кивито обелете и нарежете на парченца, сушените сини сливи измийте и подсушете. Така подготвените плодове нанижете на дървени шишчета, които предварително сте намокрили със студена вода. Сложете ги в дълбока купа.
Направете сиропа. Смесете меда, маслото, лимоновия сок, сиропа, канелата и захарта, бъркайте до получаването на еднородна смес. С нея залейте плодовите шишчета и оставете за 1 час на стайна температура. След това ги сложете в загрята до 150 градуса фурна за 5 - 8 минути, поливайки периодично със сиропа.
Поднесете с йогурт.
Да ви е сладко!
Коментари към Плодови шишчета в меден сироп