Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пирожки от маслено тесто с плънка от черен дроб и лук

Пирожки от маслено тесто с плънка от черен дроб и лук

Пирожки от маслено тесто с плънка от черен дроб и лук - изображение

Необходими продукти

За тестото:

300 грама масло
4 чаени чаши брашно
1 яйце
1 кубче прясна мая
1/2 чаена лъжица сол
1 супена лъжица захар
3/4 чаена чаша прясно мляко или вода


За плънката:

500 грама свински черен дроб
4-5 глави лук
олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, към него прибавете захарта и солта, разбъркайте. Сложете цялото парче масло и стрийте с ръце, за да се получат трохи. Може да настържете маслото.

Разтворете маята в топлото мляко (или вода). Чукнете яйцето в сместа от брашно и масло, след това добавете маята и бързо замесете тесто.

Разделете го на равни части, които разточете в кръгове с дебелина половин сантиметър.

С помощта на чаша изрежете кръгчета, в средата на които сложете по малко от плънката и прищипете краищата на тестото, оформяйки пирожки.

Плънката направете, като първо сварите черния дроб в подсолена вода до готовност. Нека се охлади и смелете. Нарежете лука на малки кубчета и го изпържете до златисто в малко олио.
Смесете двата продукта и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.

Подредете пирожките в тава, посипана с брашно, и изпечете в загрята фурна за около 30-35 минути при 200-220 градуса.

Добър апетит!

Снимка: superhozyaika.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХранене при...НовиниИсторияПатологияАлт. медицинаТестовеФизиологияИзследванияОрганизацииКлинични пътекиБотаникаДиетиСъставкиЛеченияХрани и ястия