Пирожки от маслено тесто с плънка от черен дроб и лук

Необходими продукти
За тестото:
- 300 грама масло
- 4 чаени чаши брашно
- 1 яйце
- 1 кубче прясна мая
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 3/4 чаена чаша прясно мляко или вода
За плънката:
- 500 грама свински черен дроб
- 4-5 глави лук
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него прибавете захарта и солта, разбъркайте. Сложете цялото парче масло и стрийте с ръце, за да се получат трохи. Може да настържете маслото.
Разтворете маята в топлото мляко (или вода). Чукнете яйцето в сместа от брашно и масло, след това добавете маята и бързо замесете тесто.
Разделете го на равни части, които разточете в кръгове с дебелина половин сантиметър.
С помощта на чаша изрежете кръгчета, в средата на които сложете по малко от плънката и прищипете краищата на тестото, оформяйки пирожки.
Плънката направете, като първо сварите черния дроб в подсолена вода до готовност. Нека се охлади и смелете.
Нарежете лука на малки кубчета и го изпържете до златисто в малко олио.
Смесете двата продукта и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Подредете пирожките в тава, посипана с брашно, и изпечете в загрята фурна за около 30-35 минути при 200-220 градуса.
Добър апетит!
Снимка: superhozyaika.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН капсули * 60 ЗДРАВНИЦА
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МЕНТОЛОВ ЕВКАЛИПТ 10 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЧИСТ ЧЕРЕН ДРОБ 100 мл
ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА КУРКУМА 50 мл
ПАНАЦЕЯ ГЛУХАРЧЕ капсули * 90
ФИЗАЛИС БЯЛ ТРЪН таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Здрав ли е Вашият черен дроб?
- Гама-глутамилтранспептидаза (ГГТ, ГГТП)
- Рентгеново изследване (рентгенография) на корем
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Алкохол в кръвта
- Билкова терапия на жлъчна дискинезия или прегъване на жлъчния мехур
- Компютърна томография (КТ) на корем
- Берберис, Кисел трън, Царско дърво, Див киселец
- Aланин аминотрансфераза (АЛАТ, ALAT)
- Билки и диета при лечение на цироза на черния дроб
Коментари към Пирожки от маслено тесто с плънка от черен дроб и лук