Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Доматени Пикантен тиквен сос с домати и риган (за месо)

Пикантен тиквен сос с домати и риган (за месо)

Пикантен тиквен сос с домати и риган (за месо) - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама нарязана тиква (предварително почистена от семената и обелена)
  • 3 месести домата
  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 5 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка (кайен)
  • 1 пълна чаена лъжица зърна ароматен кимион
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • прясно смлян черен пипер, щипка сух риган, сол

Начин на приготвяне:

Задушете тиквата в тенджера с малко вода (до готовност). След това отцедете течността, като оставите малко от нея. Намачкайте тиквата до получаване на пюре.

тиква

Попарете доматите с вряща вода за няколко минути, обелете ципите им, а месестата част и чушките нарежете. Добавете ги към пюрето, подправете със сол, счукани кимионови зърна и смлян пипер (черен).

Варете в продължение на 15 минути, след което добавете намачканата чеснова скилидка. Ако течността не е достатъчна, долейте от тиквената отвара, колкото е необходимо, за да се получи желаната консистенция.

 подправки

Следват още 10 минути варене и разбийте соса с помощта на блендер.

тиква

Отново трябва да заври, тогава добавете сока от лимон и изключете котлона.

тиква

Щом се охлади, може да поднесете с месо, риба или просто с топли питки.

 

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиАнкетиЛюбопитноСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника