Пикантен тиквен сос с домати и риган (за месо)
Необходими продукти:
- 700 грама нарязана тиква (предварително почистена от семената и обелена)
- 3 месести домата
- 1 голяма червена сладка чушка
- 5 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка (кайен)
- 1 пълна чаена лъжица зърна ароматен кимион
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- прясно смлян черен пипер, щипка сух риган, сол
Начин на приготвяне:
Задушете тиквата в тенджера с малко вода (до готовност). След това отцедете течността, като оставите малко от нея. Намачкайте тиквата до получаване на пюре.

Попарете доматите с вряща вода за няколко минути, обелете ципите им, а месестата част и чушките нарежете. Добавете ги към пюрето, подправете със сол, счукани кимионови зърна и смлян пипер (черен).
Варете в продължение на 15 минути, след което добавете намачканата чеснова скилидка. Ако течността не е достатъчна, долейте от тиквената отвара, колкото е необходимо, за да се получи желаната консистенция.

Следват още 10 минути варене и разбийте соса с помощта на блендер.

Отново трябва да заври, тогава добавете сока от лимон и изключете котлона.

Щом се охлади, може да поднесете с месо, риба или просто с топли питки.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Диета с тиква за 12 дни
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Пикантен тиквен сос с домати и риган (за месо)